ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language

Cesari Jèma

  • Italia, IGT Corvina Veronese
  • 100% Corvina
  • Alkoholi 13,5%
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mustikkainen, hennon paahteinen, mausteinen, elegantti, pitkä
  • Ruokasuositus: riista, lammas, nautiskelujuoma
Jèma on saanut nimensä Cesarin omistaman viinitarhan mukaan. Se on valmistettu pelkästään Corvinasta, joka tekee siitä Cesarin erikoisuuden. Huikean upea Jèma on tyylikäs yhdistelmä mausteisuutta, tummia marjoja ja paahteisuutta. Ei ihme, että sen jokainen vuosikerta on saanut mitaleja useissa eri viinialan kilpailuissa!
Tuotekoodi
11293
Myyntiyksikön EAN
8000834394001
EAN
8000834394001
Alko ID
952047
Alkoholiprosentti
13,5
Alkuperämaa
Italia
Pakkauskoko
75 CL
Yksikköä / pakkaus
6
Viini täyteläisyys
Täyteläinen
Tuottaja
Gerardo Cesari
Maahantuoja
Hartwall
Viinirypälelajit
Corvina 100 %
Pullon suljentatapa
Luonnonkorkki
Jèma on yksi Cesarin huippuviinitarhoista, jolla kasvaa yksinomaan Corvina-rypälettä. Corvina on epäilemättä Valpolicellan alueen paras rypäle, mutta pelkästään sitä käyttämällä ei saa valmistaa DOC- tai DOCG-viinejä. Tästä huolimatta Cesari halusi tuoda markkinoille täysin Corvinasta valmistetun huippuviinin, jossa yhdistyy tyylikkäästi Valpolicellan appassimento-viiniperinne sekä modernit viininvalmistusmenetelmät. Viini sai nimekseen Jèma upean viinitarhan mukaan.

Jèmaan käytetyt rypäleet kerättiin myöhään lokakuussa sadonkorjuun lopulla, ja niitä kuivatettiin 20 päivän ajan puukoreissa. Rypäleet puristettiin varoen, jonka jälkeen mehu sai käydä kuorikontaktissa kolmen viikon ajan. Viiniä kypsytettiin 18 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vielä puolen vuoden ajan tammisammioissa. Pullokypsytys kesti vähintään kolme vuotta. Äärimmäisen pehmeässä ja lähes järjettömän hinta-laatusuhteen omaavassa viinissä voi aistia puolukoiden, mausteisten kirsikoiden, suklaan ja kahvin aromeja. Jèma on upea viini poronfileelle tai medium-paistetulle karitsanlihalle.

Wine Advocate / Robert Parker antoi Jèma 2013 peräti 93+ pistettä.
Gerardo Cesari perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1936. Gerardon missiona oli tuottaa amaronea, joka voisi kilpailla maailman parhaimpien viinien rinnalla. Maailmanvalloitus onnistui erinomaisesti, sillä 1970-luvulla Cesarin viinit olivat ensimmäisiä amaroneja, jotka olivat levinneet jokaiseen viiteen maanosaan Gerardon pojan, Franco Cesarin, aktiivisen vientityön tuloksena. Talon pitkä ja rikas historia Veronan laatuviinien sanansaattajana on syvällä talon DNA:ssa, sillä Cesarin enologi- ja viinintekijätiimin pyrkimyksenä on tuottaa kansainväliset laatuodotukset täyttäviä viinejä.Cesarin viinit ovat uniikkeja, hienostuneen elegantteja ja tasapainoisia, jotka syntyvät kun viininvalmistuksessa kunnioitetaan perinteitä sekä hyödynnetään tuoreinta teknologiaa luontoa arvostaen. Kansainvälisiä palkintoja voittanut Cesari kontrolloi kokonaisuudessaan yli sataa hehtaaria Valpolicellan ja Luganan historiallisilla alueilla. Vaikka Gerardo Cesari onkin tullut tunnetuksi Amaroneistaan, talolta löytyy myös muita Veneton alueen klassikoita kuten Ripasso ja Valpolicella. Gerardo Cesari voitti IWSC Trophy 2012 ja valittiin "Best Italian Wine Producer" Lontoon International Wine & Spirit -kilpailussa.
 
Vertaile tuotteita