ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language

Freixenet Carta Nevada Cava Medium Dry

  • Espanja, DO Cava
  • Macabeo, Xarel-lo, Parellada
  • Alkoholi 11,5% | Sokeri 35 g/l
  • Puolikuiva, keskihapokas, kypsän sitruunainen, persikkainen, voikukkainen, lipstikkainen
  • Ruokasuositus: seurustelujuoma, itämainen ruoka, tulinen ruoka, salaatit ja kasvisruoka, tapas ja antipasti
Carta Nevada Cava tuli markkinoille vuonna 1941 valkoisessa huurretussa pullossa ja siitä kasvoi nopeasti maailmanlaajuinen ikoni. Puolikuiva Carta Nevada on makumaailmaltaan kypsän sitruunainen ja persikkainen. Siinä on eloisat kuplat ja pehmeän hedelmäinen loppumaku. Klassinen Carta Nevada Cava on valmistettu Macabeo-, Xarel-lo- ja Parellada-rypäleistä. Jokainen Carta Nevada pullo on läpikäynyt vähintään 12-15 kuukautta kestäneen pullokypsytyksen, jolloin syntyvät viinin runsaat kuplat sekä hennon mausteinen maku. Keveän makeutensa ansiosta Carta Nevada sopii erinomaisesti mausteisten tapasten ja itämaisen ruoan pariksi.
Tuotekoodi
11483
Myyntiyksikön EAN
8410036002015
EAN
8410036002015
Alko ID
008966
Alkoholiprosentti
11
Alkuperämaa
Espanja
Pakkauskoko
75 CL
Yksikköä / pakkaus
6
Tuottaja
Freixenet S.A.
Maahantuoja
Hartwall
Sokerin määrä g/l
35,00 g/l
Pullon suljentatapa
Luonnonkorkki
Viinin Makeusaste
Puolikuiva
Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on ensin käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, minkä jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia, eli viinistä tulee kuplivaa. Freixenetillä on kellareita yli 50 kilometriä – noin 120 miljoonan pullon verran. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan eli käännellään, jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.
Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä. Kuohuviini nimettiin Pedron lempinimen mukaan, el Freixenet. Nimi juonsi alkuperänsä Pedron kotitilaan, La Freixenadaan, saarnilehtoon. Doloresin verraton viininvalmistustaito ja Pedron vahva näkemys yrityksen tulevaisuudesta loivat yhdessä perustan, joka kantaa yritystä yhä tänäkin päivänä. 1980-luvulla unelma kävi toteen – Freixenet’stä oli tullut maailman johtava perinteisen menetelmän mukaan valmistettujen kuohuviinien tuottaja. Läpi historiansa ennakkoluulottomasti rajoja rikkoneen yrityksen kuohuviinejä myydään ympäri maailmaa, mutta arvot ovat säilyneet, historia sekä yhdessä oleminen ja tekeminen.
 
Vertaile tuotteita