ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language

Klosterneuburg Grüner Veltliner Classic

  • Itävalta, Niederösterreich (vegaaninen, hiilineutraali, kestävän kehityksen sertifikaatti)
  • 100% Grüner Veltliner
  • Alkoholi 12,5% | Sokeri 1 g/l
  • Kuiva, erittäin hapokas, limettinen, päärynäinen, valkopippurinen
  • Ruokasuositus: porsas, salaatit ja kasvisruoka, simpukat ja osterit, vähärasvainen kala
Vuonna 1114 perustetun, ja samalla Itävallan vanhimman viinitilan, Stift Klosterneuburgin viineissä korostuu alueellisuus ja rypäleiden oma luonne. Klosterneuburg Grüner Veltliner Classicin rypäleet on kerätty luostarin päätilalta ja viini on raikkauden maksimoimiseksi kypsytetty terästankeissa. Lopputulos on raikkaan hedelmäinen, tasapainoinen ja rypäleelle tyypillinen. Kuten hyvä Grüner Veltliner yleensäkin, myös Klosterneuburgin Grüner sopii erinomaisesti kalan, possun leikkeen ja salaattien kanssa nautittavaksi.
Tuotekoodi
11602
Myyntiyksikön EAN
9001530211219
EAN
9001530211219
Alkoholiprosentti
12
Alkuperämaa
Itävalta
Pakkauskoko
75 CL
Yksikköä / pakkaus
6
Tuottaja
Stift Klosterneuburg
Maahantuoja
Hartwall
Sokerin määrä g/l
1,20 g/l
Pullon suljentatapa
Kierrekorkki
Viinin Makeusaste
Kuiva
Grüner Veltliner on Itävallan tärkein rypälelajike, jolle kukkulat Tonavan varrella luovat suosiolliset ilmasto-olosuhteet laatuviinien tuottamiseen vuodesta toiseen. Itävallan suurimman ja tärkeimmän laatuviinialueen, Niederösterreichin alueella kypsyvät rypäleet luovat uniikkeja, raikkaita ja tunnistettavia viinejä jotka ovat lisäksi erityisen ruokaystävällisiä. Tyypillinen pari on Wienerschnitzel, mutta myös merenelävät ja salaatit sopivat kyseisestä rypäleestä tuotettujen viinien kanssa nautittavaksi. Klosterneuburgin Classic-sarjan Grüner Veltliner ei ole poikkeus tähän, vaan tuo rypäleen raikkaat ja aavistuksen viherpippuriset aromit tyylikkäästi esille maussaan. Terästankkikypsytys takaa viiniin raikkaat ja puhdaspiirteiset aromit.
Klosterneuburg on Itävallan vanhin ja yksi maan suurimmista ja kuuluisimmista viinitiloista. Leopold III perusti Klosterneuburgin luostaritilan vuonna 1114 Tonavan varrelle, kymmenen kilometriä Wienistä pohjoiseen. 1860-luvulla tilalla aloitti maailman ensimmäinen viinialan koulu. Nykyisin luostari on erittäin suosittu matkailukohde ja siellä käy yli 100 000 vierailijaa vuosittain. Luostari omistaa yhteensä 108 hehtaaria viljelyksiä neljällä eri alueella: Klosterneuburg, Vienna, Gumboldskirchen ja Tattendorf. Viinit valmistetaan Klosterneuburgissa ja viinikellarit sijaitsevat barokkiluostarin alla neljässä kerroksessa.Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Klosterneuburgilla. Se on Euroopan ensimmäinen viinitalo, jonka koko tuotanto on hiilineutraali. Carbon Neutral -sertifikaatin on myöntänyt Climate Partner GmbH. Klosterneuburgilla on myös kestävän kehityksen sertifikaatti Certified Sustainable Austria.
 
Vertaile tuotteita