ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language

Lanson Bio-Organic Extra Brut

  • Ranska, AC Champagne (Luomu, Biodynaaminen)
  • 50% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 20% Chardonnay
  • Alkoholi 12,5% | Sokeri 8,0 g/l
  • Erittäin kuiva, erittäin hapokas, limettinen, valkoherukkainen, viheromenainen, mineraalinen, hennon marsipaaninen
  • Ruokasuositus: aperitiivi, juhlajuoma, sushi, äyriäiset, simpukat ja osterit, vähärasvainen kala
Lanson Green Label on Lansonin raikkaalle ja mineraaliselle tyylille uskollinen luomu-samppanja. Samppanja on ns ”Single Vineyard” -viini, eli Lanson Green Labeliin käytetyt Pinot Noir, Chardonnay ja Meunier -rypäleet tulevat talon omalta luomusertifioidulta 16 hehtaarin viinitarhalta Marnen laaksosta. Viinitarhalla maaperästä huolehtiminen on kaiken lähtökohdan ydin, kaikki työ tehdään käsin eikä maaperää tiivistäviä koneita käytetä lainkaan. Lisäksi maaperää ravitaan tarhan lähialueen omalla kompostimullalla. Viinitarhalla on ”Bio Suisse” sertifikaatti, joka kieltää mm täysin kuparin käytön viljelyssä, joka normaalisti on sallittu luomuviinien tuotannossa.
Tuotekoodi
13891
Myyntiyksikön EAN
3029440007346
EAN
3029440007346
Alko ID
556197
Alkoholiprosentti
12,5
Alkuperämaa
Ranska
Pakkauskoko
75 CL
Yksikköä / pakkaus
6
Ravitsemuksell. ominaisuudet
Luomu, Biodynaaminen
Tuottaja
Champagne Lanson
Maahantuoja
Hartwall
Sokerin määrä g/l
6,00 g/l
Pullon suljentatapa
Luonnonkorkki
Viinin Makeusaste
Erittäin kuiva
Lanson Green Label on Lansonin raikkaalle ja mineraaliselle tyylille uskollinen luomu-samppanja, johon käytetyt Pinot Noir, Chardonnay ja Meunier -rypäleet tulevat talon omalta luomusertifioidulta 16 hehtaarin viinitarhalta Marnen laaksosta. Talon pirteän hedelmäinen tyyli tekee Green Labelista erinomaisen aperitiivin, mutta näin ollen se toimii myös loistavana ruokasamppanjana erilaisille mereneläville sekä sushille. Vuoden Viinit 2019 -kilpailussa Green Label palkittiin ansaitusti kunniamaininnalla.

Kuivan Lanson Green Labelin moniulotteisesta makumaailmasta löytyy muun muassa viheromenaisuutta, limettisyyttä sekä mineraalisuutta. Kuten kaikki Lansonin samppanjat, myös Green Label on valmistettu suurimmaksi osaksi punaisesta Pinot Noir-lajikkeesta, joka tuo viiniin voimaa, ryhtiä ja pituutta. Chardonnay taas tuo sitruksisuutta ja raikkautta, kun taas Pinot Meunier tuo herkullista hedelmäisyyttä ja hentoa maamaisuutta. Rypäleiden poiminnan jälkeen viinin valmistus hoidetaan Lansoille ominaisesti terästankeissa, ilman hapokkuutta pehmentävää malolaktista käymistä. Näillä valmistusmenetelmillä kellarimestari Hérve Dantan korostaa Green Labelin raikkautta ja mineraalisuuden tuntua.
Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista, ja yhä edelleen perheyritys. Lansonin historia alkaa vuodesta 1760, jolloin se vielä toimi nimellä Champagne Delamotte. Viinintekemisen perintö on kulkenut koko talon historian ajan sukupolvelta toiselle, mutta erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla elvyttäessään perinteisen samppanjatekotyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen välttämisen ja kaikkien viinien vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja puhdasaromisia. Lansonin pääviinintekijänä ja uniikin tyylin vartijana toimii Hérve Dantan, legendaarisen Jean-Paul Gandonin jalanjäljissä. Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä yritys panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn.
 
Vertaile tuotteita