ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language
Takaisin
Maistuva hetki alkoholittoman oluen kanssa

Maistuva hetki alkoholittoman oluen kanssa

Muutamia vuosia sitten nollaolutta luonnehdittiin laihaksi litkuksi. Pitkään jatkunut kehitystyö on hionut alkoholittomista oluista raikkaita ja virkistäviä makuelämyksiä. Nykyään alkoholittomat oluet haastavat kiinnostavasti perinteisiä olutkäsityksiä.

 

Alkoholiton olut on nimensä mukaisesti olutta ilman alkoholia. Nollaprosenttista olutta on itse asiassa kyetty valmistamaan markkinoille vain vähän aikaa. Ensimmäinen kotimainen alkoholiton olut tuli myyntiin vuonna 2014 – Hartwallin toimesta.

 

Olueen on perinteisesti kuulunut erottamattomana osana alkoholi. Täyteläisen ja nautinnollisen oluen valmistaminen alkoholittomana onkin verrattoman vaikea laji.

 

”Oluelle on luontaista käydä, eli olut haluaa ihan luonnostaan olla alkoholillinen. Sen valmistaminen ilman alkoholia on haastavaa ja siksi niin kiehtovaakin. Pääsääntöisesti alkoholittomissa oluissa pyritään pääsemään mahdollisimman lähelle perinteisen oluen makua, mutta ilman sitä alkoholia”, kertoo Hartwallin pääpanimomestari Hannele Alakarhu.

 

Alkoholittomia oluita valmistetaan pääosin kahdella tapaa. Ensimmäinen tapa on hallita käymisprosessia keskeyttämällä oluen käyminen juuri ennen kuin alkoholia alkaa muodostua. Toisessa menetelmässä oluen voidaan antaa käydä normaalisti, minkä jälkeen siitä poistetaan alkoholi.

 

Alkoholiton olut on raikas nautintojuoma ruokailun yhteyteen

Kun oluen alkoholipitoisuus on matala, tai siinä ei ole alkoholia lainkaan, se ei esimerkiksi taistele liikaa ruoan aromien kanssa. Olutsommelierit neuvovat, ettei olut saisi milloinkaan peittää ruuan makua menemällä sen yli. Siksi matala-alkoholiset ja kokonaan alkoholittomat oluet ovat löytäneet paikkansa myös hienoista ravintoloista.

 

Oluen taipuminen eri muotoihin avaa sen nauttimiseen monia uusia teitä. Oluella voidaan täydentää ruoan makumaailmaa tai tarjota hyvää vastapainoa ruokaelämykseen. Alkoholittoman oluen raikkaus tasapainottaa vaikkapa tulisia, mausteisia tai makeita suupaloja.

 

Alakarhu korostaa alkoholittoman oluen tarjoavan olueen liitetyn makuelämyksen hienosti sellaisissa tilanteissa, joihin perinteinen olut ei välttämättä niin hyvin sopisi.

 

”Alkoholittomien oluiden kirjon kasvaessa lisääntyvät myös oluiden nauttimisen mahdollisuudet. Olut on ehkä aiemmin kuulunut perinteisesti loppuviikkoon ja iltaan. Alkoholittomana oluen nautinnon voikin kokea vaikka maanantaina, keskellä työpäivää, lounaan yhteydessä.”

 

Alkoholiton kiinnostaa etenkin nuorempaa aikuisväkeä

THL:n tilastojen mukaan suomalaiset valitsevat päivittäistavarakaupan juomaosastolla ostoskoriinsa yhä useammin alkoholittoman vaihtoehdon, kuten alkoholittoman oluen tai siiderin.

 

Pääpanimomestari Alakarhu listaa syitä alkoholittomien suosiolle. Suomalaiset ovat yhä kokeilunhaluisempia ja haluavat lisäksi panostaa omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä.

 

Etenkin nuoremmat sukupolvet, eli 18–24- sekä 25–34-vuotiaat, suhtautuvat vuosi vuodelta yhä odottavammin mielin alkoholittomien oluiden mahdollisuuksiin.

 

Tutustu Hartwallin alkoholittomiin oluisiin:

 
Vertaile tuotteita